Γιορτή 25ης Μαρτίου

Σχολικό έτος 2016-2017

$  Την Παρασκευή  24 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της  επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου μας. 

$  Με τίτλο «Το χρονολόγιο της Ελληνικής Επανάστασης» η θεματολογία της εκδήλωσης αφορούσε  τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα-ορόσημα της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. 

$   Την τεχνική επιμέλεια της γιορτής είχε ο κ. Χρήστος Τζήκας. Την επιλογή και την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών που πλαισίωσαν τα δρώμενα ανέλαβε η κ. Βασιλική Παραδείση, ενώ η επιμέλεια των προβολών και της γιορτής ανήκε στην κ. Αθανασία Μπαλαδήμα.programma

programma2

DSC01227 

DSC01233

 

DSC01236DSC01253

DSC01264

 

Σχολικό έτος 2015-2016

 

βιντεάκι με τσάμικο 

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30 π. μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου μας η γιορτή για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Στη φετινή μας γιορτή παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από

το έργο «Ξύπνα ραγιά!», μια θεατρική μουσική παράσταση, σε επιλογή,

επιμέλεια, προσαρμογή   και συγγραφή κειμένων του Δημήτρη Μαριόλη , βασισμένο

στο θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη,το οποίο υπήρξε

σταθμός για το ελληνικό θέατρο και ανέβηκε το καλοκαίρι του ?73 στα χρόνια της

δικτατορίας. Οι παραστάσεις του ήταν στην ουσία οι μαζικότερες ? μέχρι το

Πολυτεχνείο ? πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση αποτέλεσε μία μικρή προσπάθεια να μεταφέρει μπροστά στα μάτια μας , έστω και ελάχιστα, το κλίμα εκείνης της εποχής της λαχτάρας του Μεγάλου Ξεσηκωμού. Είδαμε λοιπόν τους ήρωες να ξυπνούν μουδιασμένοι, με την ιδέα της ελευθερίας να τους δροσίζει το ιδρωμένο από την ραθυμία της σκλαβιάς μέτωπο?.. Ακόμα και στις κωμικές στιγμές αναγνωρίσαμε τον Έλληνα που ενθουσιάζεται, αλλά και τον Έλληνα που πιστεύει σε ψέματα τρίτων και χάνει τον εαυτό του και την αυθεντικότητά του? Ωστόσο ακόμη και σε εκείνες τις στιγμές παρουσιάστηκε η ελληνική ψυχή, η ελληνική συνείδηση, που ασταμάτητα στο πέρασμα του χρόνου υπενθυμίζει το πόσο αξίζει η πατρίδα και ποιο είναι το δίκαιο!

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές εκείνους που απέδωσαν εξαιρετικά τους ρόλους όσο και σε αυτούς που χόρεψαν τους παραδοσιακούς χορούς βασισμένοι στην πιστότητα της ελληνικής μας παράδοσης.Τη γιορτή οργάνωσαν με ιδιαίτερο ζήλο οι καθηγήτριες :Μπαλαδήμα, Μαργέλου.

 

Σχολικό έτος 2014-2015

007 2

Τα παιδιά απάγγελλαν ποιήματα που είχαν τίτλους όπως το : «παιδομάζωμα» , «ελεύθεροι πολιορκημένοι» και άλλα. Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς όπως τσάμικο, πεντοζάλι και νησιώτικο.