Επίσκεψη στην Αντικαρκινική Εταιρεία, Οδύσσεια, Μακεδονικός αγώνας

 

 

 

 

1)  Την Τετάρτη 18/03/2015 έλαβε χώρα εκπαιδευτική επίσκεψη 31 μαθητών από τη Β' και Γ' τάξη Γυμνασίου στην "Αντικαρκινική εταιρεία" που εδρεύει στο ίδρυμα "Αττική Παράδοση" στην περιοχή της Πλάκας. Η επίσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που εκπονεί η κ. Χρονά Μαρία με θέμα την εξάρτηση από το τσιγάρο.Εκεί η Βιολόγος και επιστημονική σύμβουλος της εταιρείας κ. Δέμη έκανε μια ενδελεχή, ευσύνοπτη και παραστατική παρουσίαση στους μαθητές σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το κάπνισμα τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική υγεία των εφήβων και όχι μόνο...

Οι έφηβοι μαθητές, ευαισθητοποιημένοι από την παρουσίαση, προχώρησαν σε καίρια και εύστοχα ερωτήματα- απορίες σχετικά με το πρόβλημα της εξάρτησης απ' το τσιγάρο, τα οποία απαντήθηκαν από τη βιολόγο με πληρότητα και περιεκτικότητα. Μαθητές και συνοδοί καθηγήτριες (κ. Χρονά, κ. Ζορμπά) αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις από την επίσκεψη και ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως το μήνυμα του προγράμματος : "Λέμε όχι στο κάπνισμα" και ο στόχος της αποφυγής των εξαρτήσεων επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι έφηβοι μαθητές, ευαισθητοποιούμενοι από την παρουσίαση, προχώρησαν σε καίρια και εύστοχα ερωτήματα- απορίες σχετικά με το θέμα της ομιλίας. 

 

2)  Εκδήλωση με τα παιδιά του Α2  βίντεο Οδύσσειας

D00079-641x482

 

DSC00080

 C00081-619x465

D00087-614x460

 

 

3) Μακεδονικός αγώνας και Βαλκανικοί Πόλεμοι

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μπαλαδήμα Αθανασία

βίντεο 1

 

βίντεο2

 

βίντεο3

 

βίντεο4

 

βίντεο5