Η Φυσική μαγεύει

ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ  ΤΗ  ΦΥΣΙΚΗ  ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ  ΜΑΓΕΥΕΙ

 

Σχολικό έτος 2017-18

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο CERN

            Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης στο CERN της Γενεύης το οποίο διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Αιγάλεω στις 27 Αυγούστου 2018 έως 02 Σεπτεμβρίου 2018, εκπροσώπησε το γυμνάσιο μας   η εκπαιδευτικός Αικ. Αγγέλου, με απώτερο σκοπό την γενικότερη και σφαιρικότερη ενημέρωση των μαθητών και αυριανών επιστημόνων για τις θετικές επιστήμες και την εφαρμογή τους μέσα από το μάθημα της πληροφορικής.

 

Σχολικό έτος 2015-16

Στις 18-19-20 Δεκεμβρίου  2015 μαθητές μας από την Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν  στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών

 με θέμα: ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ  ΤΗ  ΦΥΣΙΚΗ  ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ  ΜΑΓΕΥΕΙ

¨Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης¨

Οι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη  και δημιουργική συνάντηση είχαν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με Διακεκριμένους  Πανεπιστημιακούς Δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που  την συγκροτούν αποκτώντας  κριτική και συνδυαστική σκέψη. 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ευχαριστούμε την κ. Αγγέλου Αικατερίνη, η οποία παρότρυνε τους μαθητές, να συμμετέχουν στην εκδήλωση και ήταν μαζί τους καθ΄ όλη την διάρκεια του συνεδρίου.

Ένας μαθητής μας έγραψε:

         Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Γονιδάκης και είμαι μαθητής της Β' τάξης ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Φοιτώ στο 1ο Γυμνάσιο Περιστερίου και είμαι αρκετά τυχερός που έχω εκπαιδευτικούς  με σωστή κρίση και γνώσεις. Στις 18 , 19 , 20 Δεκεμβρίου του 2015 μου δόθηκε η ευκαιρία  να συμμετάσχω και να παρακολουθήσω με προτροπή της Διεύθυνσης και των καθηγητών μου την εκπαιδευτική  δράση με θέμα   << Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ>> .

         Η τελετή έναρξης έγινε στις 18-12-2015 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον τις ομιλίες αξιόλογων επιστημόνων,  όπως  του Κύριου Σιμόπουλου Διονύσιου με θέμα

<<ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ>> .

Ακολούθησαν  και άλλα ενδιαφέροντα πρόσωπα τα οποία επισήμαναν  ότι να γίνεις φυσικός ή αστροφυσικός δεν είναι επάγγελμα, αλλά διασκέδαση. Οι επόμενες δύο μέρες που ακολούθησαν ήταν εξίσου συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες. Οι χώροι διεξαγωγής ήταν στο Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΩΝ. Ένα από τα πιο εκκεντρικά θέματα που διαδραματιστήκαν στο χώρο αυτόν και μου τράβηξαν   την προσοχή ήταν τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.

Εκεί η φυσική και τα αποτελέσματά της με μάγεψαν.

         Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως με την ευκαιρία που μου δόθηκε κατάφερα να εμπλουτίσω τις γνώσεις,  να διευρύνω τους πνευματικούς μου ορίζοντες και να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους.

ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Β1