Διαγωνισμοί - Διακρίσεις

 Σχολικό έτος 2020-2021

*   9ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης»

Συγχαρητήρια  στη μαθήτρια Μάνια Λάγκα που έλαβε το 3o βραβείο   (ψευδώνυμο: Μάγια η μέλισσα) για το πεζογράφημα

«Σαμψούντα Γύρισα» 

(Μπορείτε  να το διαβάσετε στα συνημμένα)

 

και στη μαθήτρια Άννα Μαρία Τριφύλλη που έλαβε τον 2ο ειδικό έπαινο διάκρισης  (ψευδώνυμο: Αμφιλίκη ) για το πεζογράφημα

«Οι φίλοι μου ο καθρέφτης μου»

(Μπορείτε  να το διαβάσετε στα συνημμένα)

 

Διοργάνωση:

Επιστημονικός  και Πολιτιστικός  Σύλλογος «εκπ@ιδευτικός κύκλος» σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

(ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ.)

 

 

Σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που διανύουμε, παρατηρούμε ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων να αδιαφορεί για τη Λογοτεχνία. Δυστυχώς από αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρούνται οι νέοι, στους οποίους μάλιστα το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα, με αποτέλεσμα να στερούνται τα πολλαπλά οφέλη αυτής της επαφής . Πολλοί είναι οι λόγοι που δημιουργούν ένα κλίμα αποστροφής απέναντι σε ό, τι σχετίζεται με το διάβασμα. Πολλά περισσότερα ωστόσο είναι τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος που ασχολείται με τη Λογοτεχνία.

Αυτό ακριβώς κατανόησαν πολύ καλά οι μαθήτριες του Γ3  Μάνια Λάγκα και Άννα Μαρία Τριφύλλη και αποφάσισαν να πάρουν μέρος στον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ. Η συμμετοχή των μαθητριών μας ήταν ατομική και αφορούσε εφηβικό διήγημα ελεύθερου θέματος. 

Μπορεί η Τέχνη να μη μας παρέχει αυτά που κάνουν τη ζωή μας πιο άνετη . Χαρίζει όμως το «ευ ζειν», την ωραία, ποιοτική ζωή. Μας βοηθά να βλέπουμε την καθημερινότητα μέσα από τα δικά της μάτια, της ομορφιάς, της ευαισθησίας, της «ουσιαστικής απλότητας». Δίνει στη ζωή μας ουσία και νόημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι εμείς να την αγαπήσουμε και να την ακολουθήσουμε, όπως έκαναν και τα κορίτσια μας. Για αυτή τους την επιλογή τα ευχαριστούμε και τους δίνουμε

Πολλά Συγχαρητήρια!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια:   Μπαλαδήμα Αθανασία  

 

* Συμμετοχή του μαθητή του Β2 Ταλαβερίδη Στρατή, στον μαθητικό διαγωνισμό εκφραστικής ανάγνωσης 

Στις 19 Απριλίου 2021 ημέρα Σάββατο, έλαβα μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό εκφραστικής ανάγνωσης, τον οποίο διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ευρωπαϊκό Πρότυπο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτωντου Ομίλου Ρητορικής και Δημιουργικής Γραφής υπό την επιστημονική υποστήριξη των:

Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» – Ε.Κ.Π.Α

Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Ήταν μια όμορφη εμπειρία που μου δίδαξε πολλά! Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και όλη η διοργάνωση ήταν άψογη -κάλυπτε επίσης και τεχνικής φύσεως προβλήματα- Δεν υπήρχε ανταγωνισμός, καθώς σκοπός της δραστηριότητας ήταν η ενασχόληση των παιδιών με την ανάγνωση και την ψυχαγωγία μέσω αυτής. Οι διοργανωτές είχαν προετοιμάσει διαφορετικές ψηφιακές αίθουσες για τον κάθε εξεταζόμενο μαθητή. (τηλε-διαγωνισμός)

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την κυρία Αικ. Αγγέλου, η οποία συμμετείχε στην κριτική επιτροπή για την άριστη συνεργασία και συνεννόηση, καθώς και για την βοήθεια την οποία μου προσέφερε.

Ταλαβερίδης Στρατής  

 

Σχολικό έτος 2019 -2020

Στον 6ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος

για το σχολικό έτος 2019-20 του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ 

(Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου: https://www.oiko-polis.com/ ),

 η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του σχολείου μας Άννα Σικαλιά

 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο μαθητικού διηγήματος για τα παιδιά του Γυμνασίου. 

Στην ιστοσελίδα που ακολουθεί (6ο τεύχος του περιοδικού « Αιθέρια Παράθυρα της ψυχής και του νου»)

θα βρείτε δημοσιευμένο το διήγημά της

 

https://view.joomag.com/6%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%A0%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%94%CE%B9%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/0162819001607187397?short&

Υπεύθυνη καθηγήτρια:   Μπαλαδήμα Αθανασία 

 

Σχολικό έτος 2014 -2015

Εορτάζοντας την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου στις 09 Φεβρουαρίου 2016  η μαθήτρια Λάγαρη Μαρίνα εκπροσωπώντας το γυμνάσιο μας με το παρακάτω ποίημα, θεωρήθηκε ως «πρεσβευτής» του «safer-internet», δράττοντας την ευκαιρία από το μάθημα της πληροφορικής (με την κ. Αγγέλου Αικατερίνη), στο οποίο αφιερώθηκαν τρεις ώρες διδασκαλίας  με θέμα :  «ασφάλεια στο διαδίκτυο». (www.saferinternet.gr)

 

Ποίημα

Η άλλη άκρη της οθόνης

 

p

                                 

 

 

   

     

 

  

                                           Ψέμα παντού υπάρχει.                                 

Όμως δεν φαίνεται κάθε στιγμή.

Απομόνωση, φόβος και ανησυχία.

Όλα από μία αιτία.

Στο διαδίκτυο παγιδευμένος. Χωρίς φυγή.

Πόσο ακόμα θα συνεχίσω,

Μέχρι βοήθεια να ζητήσω?

Ήρθε η ώρα της ζωής!

  

The other side of the screen

There is a lie everywhere.

But it?s not to be seen at every moment.

    Isolation ,fear and concern.

    All of one reason.

         Trapped in the internet. With no escape.

            How long will I keep going,

         Until I cry out for help?

 Scan1

Σχολικό έτος 2015 -2016 

1) Ο μαθητής της Β΄ τάξης Γιώργος Τσελεκίδης διακρίθηκε στο Μαθηματικό Διαγωνισμό      «Θαλής 2015-2016» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τον Δεκέμβριο 2015 και προκρίθηκε για να συμμετάσχει στην δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ευκλείδης 2015-2016».

 

2) Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων πάλης της ομάδας ΗΡΑΚΛΗ Περιστερίου τον Απρίλιο 2016 ο σύλλοδος βγήκε 3ος στα μετάλλια. Ο μαθητής μας Ζαφείρης Νίκος της Β΄ Γυμνασίου κατέλαβε την 3η θέση.

  

Σχολικό έτος 2017 -2018 

1) Ο μαθητής της Β΄ τάξης Ορέστης Ζάππας διακρίθηκε στο Μαθηματικό Διαγωνισμό     «Θαλής 2017-2018» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και προκρίθηκε για να συμμετάσχει στην δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ευκλείδης 2017-2018».

2) Η μαθήτρια της Γ΄ τάξης  Μίρκα Αργυρίου στον τελικό Στίβου στις Αθλοπαιδιές Δυτικής Αττικής, πήρε την δεύτερη θέση. 

 Σχολικό έτος 2018 -2019

 Συμμετοχή με την εφημερίδα μας ¨Ιχνηλάτες¨ στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό "Σεβασμός στο ολλά Δικαίωμα"